Inspiratie
Creëren is voor Mick Rijnders als levensadem; essentieel om helderheid te ervaren en in zijn kracht te staan. Door schoonheid te brengen, zo is de intentie, zal deze zich verspreiden en de wereld verrijken.

Veel van zijn inspiratie vloeit voort uit de schoonheid van de Aarde; het planten- en dierenrijk, maar ook de mens en de kracht van de universele elementen vormen een inspiratiebron.

Naast de ons bekende, meer fysieke realiteit is er ook een andere realiteit waar inspiratie vandaan kan komen. Als kind bemerkte Mick Rijnders al dat veel van zijn nachtelijke dromen helder waren, vol indrukken. Als volwassene heeft hij geleerd die droomrealiteit te bezoeken tijdens het wakker zijn. In een toestand van verhoogd bewustzijn tijdens meditatie, een drumsessie of een zweethutceremonie bijvoorbeeld, is het mogelijk beeldflarden voorbij te zien trekken, soms hele reizen te maken binnen die andere realiteit. Het is een realiteit die minder vast van vorm is, vloeiender en veranderlijker. Een realiteit waar je bijzondere ontmoetingen kunt hebben met spirithelpers in de vorm van dieren bijvoorbeeld, die je bijstaan en inzichten verschaffen.

Materialen en werkwijze
Mick Rijnders werkt met diverse materialen zoals acryl- en aquarelverf, verschillende soorten inkt, maar ook met koffie. Koffie geeft een zachte en natuurlijke teint aan het werk en inkt is een krachtig medium.

Datgene wat in de beweging van creatie ontstaat, zorgt voor een spontaniteit in het werk waardoor de toeschouwer een authentieke kunstervaring beleeft. Tevens geldt voor de kunstenaar dat de creatieve ontdekkingsreis doorgaat ook al is signatuur op een werk gezet.

Opleiding en werkervaring
Mick Rijnders studeerde in 2010 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam (nu Breitner Academie) en behaalde een aantal jaren daarvoor zijn diploma aan de Reinwardt Academie (opleiding museologie). Deze combinatie van opleidingen bood de mogelijkheid om enerzijds als zelfstandig beeldend kunstenaar te werken en daarnaast als kunstdocent les te geven op een middelbare school. Al jarenlang combineert hij bovenstaande werkzaamheden tevens met het rondleiden van schoolklassen in het Koninklijk Paleis van Amsterdam (en in het verleden ook op andere locaties zoals het Rijksmuseum van Amsterdam en het Amsterdammuseum).

Exposities
2023 ‘Nature Spirit’ in Weefhuis te Zaandijk
2016 ‘Sabor á Café’ in Boteco Lúcio te Amsterdam
2013 Expositie Roze Kunstlijn in de Greiner te Haarlem
2013 Expositie Roze Kunstlijn Zantvoortmuseum
2012 Expositie Roze Kunstlijn Figeetheater te Haarlem
2012 Expositie Atelier Overhoeks te Amsterdam
2012 ‘Intimiteit’ Atelier Adriaans te Kockengen
2010 Eindexamenexpositie Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam

Interested? Contact me>

Loading...